bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bildiğin alev bombası. ana maddesi benzindir. amerika ilk defa vietnam savaşı'nda kullandı. sanırım şuan sadece sivillere karşı kullanmak yasak. kandile 4-5 tane sallasak yeter heralde.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      en son vietnam savaşı'nda kullanıldı. yıkımı ise halen devam ediyor. her şeyi öldürüyor bu bomda. dağı, taşı, böceği, çiçeği... böyle bir şeyi ne pahasına olursa olsun kullanmamak lazım bence. savaş, kavga illa ki bir gün biter. insan bitti mi, al sana mis gibi barış en basitinden. kuşun, çiçeğin, böceğin suçu ne?
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      insanoğlunun öldürmeyi,yıkmayı ne kadar çok sevdiğinin büyük bir örneğidir. vietnam savaşı fotoğrafçısı olan kim phuc, bir sözünde "napalm hayal edebileceğiniz en korkunç silahtır. su 100 derecede kaynar, napalm 800-1200 derece sıcaklık üretir." demiştir. abd, vietnam savaşı'nın sonlarına doğru daha güçlü bir napalm'e ihtiyacı olduğunu, tek kayde değer napalm üretici şirketi olan dow chemical'a bildirdi. dow chemical da daha korkunç olan napalm-b karışımını ortaya çıktı. bu karışımda ana yanıcı madde olarak, geleneksel napalm'den daha farklı bir yön çizilerek kerosen (uçak yakıtı jp-4 jp-8 vb.) kullanıldı. bu da daha yüksek bir ısı ortaya çıkmasını sağladı. hiçbir uluslararası kanun askeri amaçlı napalm kullanımını yasaklamıyor. hatta abd’nin irak savaşında napalm bombası kullandığı bildirilmiştir. sivil halka karşı kullanımı ise 1980 yılında birleşmiş milletler kararıyla yasaklanmıştır.
    4. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bir bomba çeşidi. adını, bombanın içinde bulunan "naptenik asit"in ilk hecesi olan "na" ve benzine karıştırılmış yağlı asitlere verilen "palm" hecelerinin birleştirilmesinden alır. ii. dünya savaşı sırasında amerikalı bilim adamları tarafından geliştirildi. kimyasal bakımdan karboksilli asitler karışımının alüminyum tuzundan oluşan (ve alüminyum hidroksit fazlasıyla) bir sabundur. bombanın çarpmasıyla içinde bulunan gömlek parçalanır ve ateş alır. yavaş ama yüksek bir ısı vererek yanar ve geniş bir alanı etkisi altına alır. hedefe değdiğinde ona yapışır ve derhal tutuşturur. ii. dünya savaşı sonlarında, kore ve vietnam savaşlarında amerikalılar tarafından kullanıldı. binlerce insanın yanarak ve dumanlar içinde ölmesine neden oldu.